Nyhetsbrev 16.11.2008

Hei familie og venner!

Seierens er Herrens!!

Tiden går fort, det skal være sikkert. Nå er nesten 8 av 9 uker gått av min tid her i India. Jeg har hatt et flott og velsignet opphold, vært på kjente steder og nye steder. Men jeg må si at tiden i Agra har i år vært spesielt bra! Det å bo på barnehjemmet kun med indiske venner i 2 uker var en spesiell opplevelse. Følte jeg fikk et enda nærere forhold til både barna på mercy home og pastor familien. Jeg fikk nåde av Herren til å kunne preke på de 5 søndagene vi hadde i Agra menigheten. Guds ord er kraftfullt, og det er en velsignelse å kunne dele evangeliet ut!

Etter flere uker i Agra dro jeg videre sammen med Elin, mamma og pappa. Turen gikk først til byen Varanasi. Her besøkte vi misjonen New Life league som har hatt mye støtte fra Norge. Vi fikk være med i en kirke som Hildur Andaas fra Horten har finansiert. Det var nærmere 200 mennesker på møtet, herlig!
Varanasi er en veldig spesiell by for hinduene pga elven Ganges som renner igjennom byen. Den er for hinduene "hellig" og ved soloppgang kommer mange dit for å bade seg i elven og tilbe (se bilde til høyre). Elven er som en gud for de, og den skal være rensende for både kropp og sjel.. Det er ikke et fint syn å se alle disse som strever og søker i blinde. Og for ikke å snakke om elven som er den mest skitne og forurensede elven jeg noen gang har sett. Masse søppel flyter i elven, vi rodde i båt forbi en død ku som fløt rett bortenfor der de badet og vasket seg. Det er også likbrenning ved elvebredden, der asken fra de døde blir strødd på elven... Det er nåde over nåde at Herren har vasket oss rene fra synd ved Hans blod!!!

Etter Varanasi gikk turen til Gorakpur der jeg er nå. Her besøker vi pastor John og familien som vi har vært venner med i flere år. Her er det veldig koselig! Vi bor i et privat hus her litt utenfor sentrum. Det er et stille og rolig sted i forhold til resten av denne byen. Men likevel så er det en festival i ny og ne som holder oss søvnlose... Ja bråk, støy, tuting og trafikk er helt utrolig i dette landet. En Inder sa en gang: "hvis du tar bort lyd og bråk fra en inder, vil han dø..." Stillheten får jeg nyte når jeg kommer hjem...

Nå er det bare et par dager igjen her for vi drar videre. Da er det til Delhi via en by som heter Kanpur. Der blir vi en dag og besøker noen skolebarn som mine foreldre støtter på skole.

Da er det bare for meg å takke Herren for denne turen, så om Han vil kommer jeg snart tilbake hit!
Tusen takk til alle dere hjemme som er med meg i bønn, og som støtter "Med hjerte for India" på alle måter! Gud velsigner dere rikelig!!!
Da sees vi snart hjemme i Norge!!

> SE FLERE BILDER HER!

> SE ELIN SLOTTEN BLOGG FRA INDIA-TUREN HER!

Vennlig hilsen fra Åse Marit