Nyhetsbrev 16.10.2010


Hei familie og venner.

Nå er jeg nettopp kommet hjem fra en 15-dagers tur til India! Som alltid gledet jeg med masse til å treffe alle kjente i Agra og spesielt barna på barnehjemmet. Jeg visste at 3 av mine nydelige barn hadde måtte reist fra barnehjemmet, men det var allerede kommet 3 nye, så tallet på barn er fortsatt 14:-) Jeg tenker på barna som ikke er på mercy home lenger og har tro på at vi har fått gitt de noe som de kan ta med seg videre i livet.
Denne gangen reiste jeg sammen med ei venninne fra Evje som heter Mariann. Hun hadde aldri vært i India før, og hun har et fadderbarn på mercy home. Etter en lang og hard tur med fly, venting og tog, ankom vi endelig Agra. Pastor Gupta, kona Vandana og sønnen Josva møtte oss på Togstasjonen og kjørte oss til hotellet. Men vi slappet bare av littegrann før vi dro til barnehjemmet. Det var kjempe flott å treffe barna igjen!! Vi hadde med oss litt klær og noen små gaver. Bl.a hadde vi med noen små gaver fra en skoleklasse i Mandal som hadde samlet inn penger til barnehjemmet og lagd små julegaver til de. Det satte de stor pris på!! Tusen takk! Barna så bra ut, var glade og friske:-)
Pastor Gupta, Vandana og ekteparet som tar vare på barna tok oss med litt ut fra sentrum av Agra for å vise oss et par eiendommer. Det neste vi har planlagt er å kjøpe oss et stykke land på sundt 12 mål. Det er en stor utgift for med hjerte for India, og jeg har ikke fått inn mer enn halvparten foreløpig, men Herren har forsørget dette barnehjemmet helt fram til nå, og jeg tror ikke velsignelsene er over:-) Grunnen til at vi vil kjøpe nå er fordi prisene øker voldsomt fort, og dersom vi ønsker at Mercy home og arbeidet rundt skal utvides, så må vi tenke langsiktig. Utbygging der barnehjemmet nå er veldig begrenset, og det hadde kanskje bare vært snakk om ett eller to rom ekstra som hadde vært mulig å bygge. Derfor kan vi nå sikre oss ett land, bygge et gjerde rundt og så kan det bare stå det til vi har fått samlet inn penger til å begynne å bygge. Utbyggingen har ingen hast, men landet må kjøpes. Vi legger det i Herrens hånd, at riktig avgjørelse blir tatt!

En dag tok vi barna med ut i en park der de koste seg masse, løp rundt og lekte fritt:-) De fikk valget om å ut og spise på restaurant eller McDonald's, og barna valgte McDonald's! Det var en utrolig flott dag sammen med barna!!

Vi fikk også vært med i to cellegrupper. Det er en helt utrolig opplevelse. Både det og se fattigdommen på nært hold, og å kjenne kjærligheten de viser både til oss og til Gud. Der fikk jeg lov til å være med på å dele Guds ord. Det var mange som lyttet fra gata og hustakene i tillegg til de som satt inne på møtet. Etterpå disket de opp med snacks som vi spiste med en inderlig bordbønn:-) Takk og lov så virket bønnen og vi forble friske i magen!

Ellers brukte vi tid sammen med pastorfamilien og en annen vennefamilie som er hinduer. Dette ekteparet som er hinduer sliter veldig mye i ekteskapet, de er veldig ulykkelige, noe de har vært siden de ble tvangsgiftet. Men de har to nydelige barn sammen! Jeg og Mariann hadde en kjempe flott, men hektisk Agra tur!

Etter Agra dro vi en tur på strandferie i Goa. Etter regn første dagen var vi litt bekymret for hvordan dette ville bli, men det ble nydelig vær de to neste dagene. Vi fikk solt oss, bada, kjørt ring etter båt og fallskjerm etter båt:-) Var godt med noen dager til avslapping og nye opplevelser. Vi hadde også et par dager i Delhi før vi reiste hjem 15.okt.

Jeg vil bare takke min Jesus for at jeg nok en gang fikk en tur til India! Arbeidet der går framover, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg får lov til å være med på dette arbeidet. Tusen takk til alle dere som er med i bønn og som hjelper til i Guds rike på andre måter. Gud velsigner dere!!!

Stor hilsen fra Åse Marit