Barnehjemmet "Mercy home"

1.kor.8,6b: …Og det er bare èn Herre, Jesus Kristus. Ved ham er alle ting, og vi er til ved ham.

Grace Mercy Home (også bare kaldt Mercy Home) startet med en indisk pastor og hans kone, som hadde en drøm og visjon. Hans navn er pastor L.D. Gupta og han bor i byen Agra i India. Han kjente, etter Guds vilje, at han skulle ta til seg noen fattige barn og ta vare på de. Men ettersom han selv hadde fire barn var det økonomisk svært vanskelig.
Samtidig satt jeg med drømmer og visjoner om å hjelpe fattige barn i India. Men jeg kjente da ikke til denne pastoren. Jeg er overbevist om at Gud førte våre veien sammen gjennom at mine foreldre fikk, på underlig vis, kontakt med denne pastoren. Så slik ble det. Pastoren har nå funnet 6 barn til Mercy Home. Jeg opprettet en organisasjonskonto med navnet ”Med hjerte for India” slik at folk kunne få mulighet til å hjelpe dette arbeidet. Barna får omsorg, husly, mat, klær, skolegang og gave til geburtsdag og jul. Men best av alt er at de får høre evangeliet og lære Jesus å kjenne. Alle barna har hver sin fadder som følger de opp økonomisk.
Pastoren har gitt fra seg halve huset til bygging av barnehjemmet. Vi har i løpet av året 06/07 revet ned den delen av huset, for så å bygget det opp igjen. Slik at det blir plass til flere barn. Med hjerte for India står for kjøp og bygging av barnehjemmet Mercy Home, og har full økonomisk ansvar for barna.
Jeg har godt samarbeid med pastor Gupta og familien. Og med mine foreldre som jeg også har fått mye hjelp fra. Hjelp til kjennskap i India, godt reisefølge og økonomisk hjelp i form av prosjekter de har hatt (Basarer og loppemarked).
Framover ønsker vi å hjelpe flere barn på Mercy Home, og etter hvert bygge en etasje til.

Takk til alle som er med og støtter både i bønn, med gode ord og økonomisk.
All ære gir jeg til min Far i himmelen!

 

Planer for nytt barnehjem

I forbindelse med pastor Guptas besøk i Norge januar 2013 ble det presentert nye planer for et nytt barnehjem i Agra. Det er kjøpt en tomt på ca. 5 mål i utkanten av Agra og her planlegges det å bygge nytt barnehjem.

 

Åpningen av det nye barnehjemmet

Søndag 14.oktober 2007 var det åpning av det nye barnehjemmet "Mercy Home" i Agra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Barnehjemmet sommeren 2008

 

De fleste av barna på mercy home har i løpet av denne sommeren (2008) hatt vannkopper, men er bra nå. De har det bra og alle har bestått eksemene på skolen! Det er bra, fordi dersom de feiler på eksamen må de ta et helt år om igjen…

Jeg har også en stor glede i å fortelle at vi har fått 5 nye barn!! Så nå er det i alt 10barn på mercy home. Det vil si at vi allerede har fult! Halleluja, Gud er god!

På bildet til høyre ser du de nye barna sammen med et par av de som allerede er på barnehjemmet.

Pastor Gupta, kona Vandana og deres 4 barn flytter inn i nytt hus, så pastorens svigerforeldre er kommet til Agra for å hjelpe Vandana på mercy home.

 

Bildet til høyre er fra et geburtsdagsselskap på barnehjemmet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anshu har geburtsdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanjana har geburtsdag.

 

 

 

 

 

 

24.sept. reiser jeg til India og blir i 2mnd. Etter 2 uker alene i Agra, kommer min venninne Elin til India. Mamma og pappa kommer ut i midten av oktober. Jeg gleder meg masse!!

 

 

Siste nytt, oktober 2009

Når det gjelder barnehjemmet Mercy home så er det i vekst! Vi har opplevd at noen barn har måtte reist fra Mercy home. Det er veldig trist når det skjer, at familien de har igjen ikke verdsetter skolegang og trygg oppvekst over jobbing. Men vi kan ikke gjøre annet enn å be om at det de har fått med seg fra oppholdet skal bevare, styrke og hjelpe de der de er.

 

Men flere barn har behov for hjelp, og vi har fått mange nye barn, også helt foreldreløse. Det siste nå er et søskenflokk på 5 stk. Så nå er det 14 barn på Mercy home (se bilde til høyre). Det er 4 mer enn beregnet på plassen vi har, så må nok bygge ut etter hvert.

 

Bilen er nå på plass (se bilde til høyre), og den skaper mye glede:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En av de nye, den yngste av de alle (se bilde til høyre).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra barnemøte i "kids club" (se bilde til høyre).

 

 

Se større versjon av bilder:

 

 

 

Les mere om barnehjemmet og barna, og se flere bilder, i mine siste nyhetsbrev. 

 

Med hjerte for India

Dette er navnet og logoen til mitt hjelpearbeid i India. Det ble opprettet i august 2005.

Nyhetsbrev

Les mine nyhetsbrev fra tidligere India besøk.

Gave

Vil du gi en gave til "Med hjerte for India", så er jeg takknemlig for det.

 

BILDER

Se bilder fra barnehjemmet:

 

VIDEO

Se video fra barnehjemmet: